Harjoituksia Exercises       Kotiin Home     Tekniikan Englantia rakennetaan yhteistyössä         Sisältöä Content      Tilaus/palaute/fb


Ohjeita, instructions, Tekniiikan englannin multimedia-CD:lle

Käynnistys
CD on itsekäynnistyvä. Kun levy asetetaan soittimeen, kestää pienen hetken kun ohjelma käynnistyy automaattisesti.  Ellei jostain syystä käynnisty, käynnistä oma tietokone-osasta D asema tai resurssien hallinnassa D-aseman index.htm tiedosto, olet sitten Tekniikan Englannin CD:n kotisivulla.

CD:n  sisältö jakaantuu kahteen perusosaan:
1. Sanastot Dictionaries ja
2. Oppimateriaalit Learning materials.

1. Sanastot
Klikkaa Sanastot Dictionaries kuvaa kotisivulla, pääset sanastojen sisältösivulle. Sieltä löytyy sanastot aakkostettuna suomesta ja englannista muihin kieliin ja päin vastoin. Kokeile järjestelmää vaikkapa englanti-suomi sanastossa. Paina ctrl+f ja saat etsittävälle sanalle laatikon. Kirjoita laatikkoon esim. mäntä ja sitten enter tai find ja löydät ensimmäisen, jatka joko enterillä tai find next ja löydät seuraavaan ja edelleen kaikki mäntä-sanan sisältävät sanat ja yhdyssanat. Sama toimii kaikilla ohjelman kielillä. Kone etsii automaattisesti sanaston alusta aakkosjärjestyksessä loppua kohti. Etsiminen on aina syytä aloittaa sanaston alusta, ts. käske aina kursori kotiin ctrl+home komennolla ennen uuden sanan etsimisen aloittamista. 

2. Oppimateriaalien sisältö
Valitse kotisivulta Oppimateriaalit-kuvasta tai yläpalkista Sisältöä Content ja pääset sisällyslutteloon. Sisällysluettelo vastaa oppi-, sanasto- ja harjoituskirjan "Tekniikan englantia ja ruotsia " sisältöä. Siitä on linkit kirjan eri kappaleisiin, niiden suomennoksiin, äänityksiin ja interaktiivisiin harjoitustehtäviin.

2.1. Kappaleista puuttuvat sanat
Avaa harjoituskirjan sivu 5 ja klikkaa sisällysluettelosta Kappaleen 1 puuttuvat sanat 11. Sieltä avautuu monivalintaharjoituksia, joista valitsemalla vaihtoehtoja löydät kirjan 1. kappaleesta puuttuvat sanat ja englanninkielisen tekstin suomennokset. Kirjoita harjoituskirjaan tekstien rivien väleihin sen verran tekstiä suomeksi, että ymmärrät lauseiden merkityksen. Kuuntele klikkaamalla Sound:ia ja lue tekstit ääneen englanniksi ja suomeksi. Tee sanaharjoitukset kirjan eri kappaleisiin vähintään englannista suomeen.

2.2. Suomennokset
Klikkaa vasemman marginaalin Suomennos  tekstiä. Pääset harjoituskirjan englanninkielisten kappaleiden suomennoksiin, muihin käännöksiin ja sanaselityksiin. Tätä voit hyödyntää harjoituskirjan englannin tekstien kääntämisessä tarpeittesi mukaan. Kirjaa sieltä omaan harjoituskirjaan sanaselitysten ja tekstien suomennosten ideoita, jotka ovat mielestäsi oppimisen arvoisia. 

2.3. EE harjoitukset
Harjoituskirjan sivuille 20; 27 ja 38 on kokoelmat EE I, EE II ja EE III monivalintaharjoituksina moottoritekniikan, sähkötekniikan ja hydrauliikan keskeisistä sanoista ja toimintaperiaatteista. Yläpalkin Harjoituksia Exercises linkki avaa interaktiivisten harjoitusten pääsivun. Sieltä on linkit yksittäisiin EE ja MC harjoituksiin. Harjoitusten pääsivulta voit avata EE ja MC harjoitukset pdf-tiedostona ja myös tulostaa ne

2.4. MC Harjoitukset
Multiple choise MC sanaharjoitukset ovat pdf-tiedostona ja interaktiivisina aukkoharjoituksina CD:llä ja ne löytyvät myös Harjoituksia Exercises pääsivulta. Tulosta harjoitukset pdf-tiedostosta paperille. Tee sähköiset MC aukkoharjoitukset valitsemalla oikea vastausvaihtoehto paperitulosteista. Aukkoharjoitukset antavat palautteen vastauksista ja vahvistavat oikean vaihtoehdon. Oikea vaihtoehto merkataan paperitulosteeseen.

Harjoituskirjan ja CD:n interaktiivisen oppimateriaalin avulla opiskelija osoittaa kirjaan tekemiensä merkintöjen perusteella suorittaneensa kirjan lukukappaleet 1-15 ja 20 sekä sana-, MC ja EE harjoitukset. Opettaja voi vielä tarvittaessa velvoittaa opiskelijan kokeeseen. Koe on helppo järjestää joko MC ja EE harjoitusten pdf-paperitulosteilla tai sähköisesti tietokoneella valitsemalla sopivasti aukko ja monivalintakysymyksiä EE ja MC harjoituksista. 

Eero Aula