Harjoituksia Exercises       Kotiin Home     Tekniikan Englantia rakennetaan yhteistyössä         Sisältöä Content      Tilaus/palaute/fb

Lehdistötiedote: Julkaistu uutisena 1/2009 Tekniikan Maailma, Suomen Autolehti, Koneviesti

POLARLEHDET OY                                       Eero Aula

Tekniikan englantia                                         7.1.2009

Polarlehdet Oy, Katajaranta 24, 96101 Rovaniemi

Tekniikan englantiin oppia CD:lläja netistä

Yli 20 vuotta julkaistu Tekniikan englannin kirjasarja saa uutuuden, joka yhdistää aikaisemmat kirjat ja nettimateriaalin CD:lle.

Oppimateriaalit kattavat metsän, ajoneuvojen sekä metsä- ja työkoneiden hydrauliikan, sähkön, elektroniikan, moottoreiden sekä voimansiirron tekniikat suomen ja englannin välillä. Sähköiset sanastot toimivat CD:llä suomesta ja englannista saksaan, venäjään, ruotsiin ja espanjaan sekä näistä kielistä englantiin ja suomeen.

Oppi- ja harjoituskirjoja on julkaistu osat I ja II. Sanakirjoja on julkaistu suomesta ja englannista saksaan, venäjään ruotsiin ja espanjaan ja näistä takaisin suomeen ja englantiin..

Sanastoja ja oppimateriaalia on suppeammassa muodossa myös internetissä osoitteessa www.tecen.net . CD:llä sähköiset sanakirjat ja digitaalinen oppimateriaali ovat huomattavasti kattavammat.

Tekniikan englantia sarjan tekijä Eero Aula on toiminut runsaat 40 vuotta alan opettajana ja asiantuntijana Suomessa metsäkonekouluissa ja alan yrityksissä, Sambiassa, Tansaniassa, Bhutanissa ja Kiinassa. Aineisto on kerääntynyt metsä- ja työkoneiden toimintaperiaatteiden sekä käytön ja kunnossapidon koulutuksessa suomalaisista ja kansainvälisistä oppimateriaaleista ja kokemuksista työhistorian aikana. 

Tekniikan englannin ja kiinan sanasto on ollut pitkään työstettävänä.

Pohja sille syntyi 90-luvun lopulla maatalousministeriön ja Kiinan välisessä metsätilan kehitysprojektissa Koillis-Kiinassa Manchuriassa. 

Opetusmateriaalina koneiden ja laitteiden kunnossapidon koulutuksessa oli suomalaisen asiantuntijan tekemä Tekniikan englantia, jonka sanastoa neljän kiinalaisen tulkin kanssa käännettiin kiinaksi. Kiinan sanastosta ei ole painettua versiota kirjana, mutta täydentyvä sanasto löytyy sähköisenä CD:llä ja miniversiona netissä www.tecen.net. 

Tekniikan englantia kirjasarja sai aikanaan julkisuutta ja ylitti uutiskynnykset aiheella "Oppikirjoissako mainoksia". Mainokset kirjoissa ja sähköisissä materiaaleissa kiinnostavat ja osoittavat, että yritysmaailma on mukana opetuksessa.

LISÄTIEDOT:

Tekniikan englannin sanastojen ja oppimateriaalien kustantaja on Polarlehdet Oy. Oppi- ja sanakirjojen hinnat ovat 22-30,- €/kpl. CD:n ovh 180,-€/kpl yrityksille ja laitoksille 10 koneen lisenssillä ja 90,- € yksityiskäyttöön. Kirjasarjaa ja materiaaleja koskevat lisätiedot ja tilaukset: eero.aula@matkalehti.fi p. (016) 344407 ja 0400-168991,  osoitteessa Heinämiehentie 13, 96300 Rovaniemi.